آب باران و خاصیت آن برای گیاهان آپارتمانی

آب باران و خاصیت آن برای گیاهان آپارتمانی
در این پست می‌خوانید:
4/5 - (2 امتیاز)

در این نوشتار و پادکست از سایت گلدون گرام به موضوع آب باران و خاصیت آن برای گیاهان آپارتمانی می‌پردازیم و به این سوالات پاسخ می‌دهیم که:

  • آیا آب شهری برای آبیاری گیاهان شما مفید است یاخیر؟
  • اگر گیاهان خودرا با آب باران آبیاری کنیم چه خاصیتی دارد؟
  • و اینکه آیا آب باران و آبیاری گیاهان با آن تاثیری بر رشد گیاه شما دارد یا خیر؟

آب باران چه خاصیتی برای آبیاری گیاهان دارد؟

آب باران حاوی بسیاری از مواد مغذی است که برای آبیاری گیاهان و باغ شما عالی هستند. نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و سدیم همگی در آب باران شناسایی شده‌اند.

آیا آب باران برای آبیاری گیاهان مفید است؟

همانطور که ممکن است حدس بزنید، پاسخ ساده به این سوال بله است! در حالی که گیاهان در فضای باز شما هر بار که باران می‌بارد سود می‌برند، این را نمی‌توان در مورد گیاهان آپارتمانی شما نیز گفت. چون گیاهان در داخل آپارتمان هستند و از نعمت آب باران بی بهره اند.

جمع آوری آب باران، چه در یک بشکه یا در یک مخزن بزرگتر آب باران، که می‌توان از آن برای تامین آب در داخل و خارج از منزل استفاده کرد، یک راه عالی برای تامین مواد مغذی طبیعی گیاهان آپارتمانی و فضای باز در هر بار آبیاری آنها است.

در طول ماه های خشک تابستان، بسیاری از باغداران به مخازن آب خود مراجعه می‌کنند تا باغ های خود را در بهترین شرایط ممکن حفظ کنند. جمع آوری آب باران برای آبیاری گیاهان در طول ماه های مرطوب زمستانی یک راه عالی برای ذخیره آب باران غنی از مواد مغذی برای استفاده در ماه های خشک است و به زیبایی گیاهان و باغ شما در تمام طول سال کمک می‌کند.

جمع آوری آب باران

چرا آب باران برای آبیاری گیاهان شما بهتر از آب لوله کشی است؟

یکی از دلایل اصلی که چرا آب باران برای آبیاری گیاهان شما بهتر از آب لوله کشی است، ترکیب شیمیایی هر دو است.در حالی که آب باران حاوی مواد مغذی مفید برای گیاهان و سبزیجات است، آب لوله کشی حاوی کلر است که یک ماده ضدعفونی کننده مهم است و فلوراید که به جلوگیری از پوسیدگی دندان کمک می‌کند.

متأسفانه، نه کلر و نه فلوراید برای آبیاری گیاهان شما عالی نیستند. گیاهان آپارتمانی چون بدنه ضعیفی دارند، به سمیت کلر و فلوراید حساس هستند. این ممکن است به شکل برگهای سوخته یا خالدار، در گیاهان آپارتمانی یا باغات شما ظاهر شود. مثلا در مورد گیاهان باغی سمیت و شوری منیزیمی که یکی از عناصر موجود در آب است بسیار خطرناک تز از سایر شوریهای دیگر مثل شوری سدیمی است.

منیزیم و کلسیم نیز در آب لوله کشی اصلی وجود دارد. این منجر به آب “سخت” می‌شود که می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی در لوله های آب شما نیز، شود. برای جلوگیری از سخت شدن بیش از حد آب، اغلب به آب لوله کشی سدیم اضافه می‌کنند تا آن را “نرم” یا به عبارتی سبک کنند تا ما انسانها بتوانیم آب را به راحتی استفاده کنیم. سدیم به همراه منیزیم و کلسیم همگی می‌توانند مشکلاتی را برای گیاهان و همچنین ساختار خاک ایجاد کنند.

چرا آب باران برای آبیاری گیاهان شما بهتر از آب لوله کشی است؟

از سوی دیگر، آب باران سرشار از مواد مغذی از جمله نیتروژن است. قطرات باران همچنین غنی از اکسیژن است که به جلوگیری از غرقاب شدن ریشه ها کمک کرده و منجر به عدم پوسیدگی ریشه می‌شود.
 همچنین آب باران می‌تواند ذرات گرد و غبار، آلودگی‌ها و زنگ‌های روی برگ‌ها را شستشو کند و از پوشش برگ‌ها نگهداری کند. این عمل باعث انجام بهتر فتوسنتز در گیاه می‌شود.

ضمنا بارش آب باران می‌تواند با تحریک مکانیزم‌های رشدی در گیاهان، به رشد و تقویت آنها کمک کند. زمانی که آب برگ‌ها را تحریک می‌کند، رشد سبزه‌ها و برگ‌ها نیز، افزایش می‌یابد.

نتیجه گیری

آب باران به عنوان یک منبع طبیعی و مغذی برای گیاهان دارای خصوصیت‌هایی است که اگر آبیاری گیاهان با آب باران انجام شود ،می‌تواند به بهبود رشد، تغذیه و سلامت گیاهان کمک کند.

جهت پرسش در رابطه با نگهداری گیاهان زینتی و آپارتمانی ، می‌توانید  اینجا کلیک کنید و با کارشناس متخصص گل و گیاه ارتباط برقرار کنید و یا با شماره 09927502409 تماس برقرار نمایید، یا اینکه در قسمت دیدگاه سوال خود را مطرح نموده تا در اسرع وقت  پاسخ خود را دریافت نمایید.

ضمنا اگر تجربه ای در زمینه  نگهداری گیاهان دارید، لطفا در بخش دیدگاه ها با ما و دیگر دوستانتون به اشتراک بگذارید.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید