12 راه برای مبارزه با بیماری گیاهان آپارتمانی
در این نوشتار کوتاه از سایت گلدون گرام به راه های مبارزه با بیماری گیاهان آپارتمانی میپردازیم و 12 راه برای مبارزه با بیماری گیاهان آپارتمانی به شما می گویم که قطعا با انجام این امور و شنیدن نکات کاربردی پادکست گیاه شما بیمار نخواهد شد.
راه های مبارزه با بیماری گیاهان آپارتمانی
باکتری ها و قرچ های گیاهی در محیط های مرطوب با زهکشی ضعیف رشد می کنند. در برخی موارد، شیوع بیماری های باکتریایی توسط جوندگان و حشرات ایجاد می شود. برای جلوگیری از آلودگی و بیماری گیاهانتان ،12 راه برای مبارزه با بیماری گیاهان آپارتمانی را رعایت کنید
1- خانه تکانی گلها
گیاهان بیماری را که درمان نمیشوند را دور بیاندازید تا بقیه را بیمار نکنند. اینکار باعث این میشود تا از شیوع انواع بیماری گیاهان آپارتمانی جلوگیری شود.
2- گیاهان و نهال های با کیفیت بالا را خریداری کنید
گیاهانی با برگ های سالم و ساقه های قوی انتخاب کنید. بیماری گیاهان آپارتمانی زمانی فعال میشوند که میزبان ضعیفی داشته باشند.با خرید گیاه مقاوم شمااحتمال حمله انواع بیماری گیاهان را ازبین خواهید برد
3- خرید مطمئن
بذر و گیاه و نشا را فقط از نمایندگی هاو فروشگاه های معتبر گل و گیاه خریداری کنید.من اگر به جای شما بودم از بازارهای روز و دستفروش ها نمی خریدم .دلیلش هم این است که این گیاهان در شرایط نامطلوب نگهداری میشوند و استرس زیادی به آنها وارد شده است در نتیجه این گیاهان پس از ورود به منزل در معرض انواع بیماری گیاهان آپارتمانی واقع خواهند شد.
4- گیاهان خود را به سمت منبع نوری بچرخانید
تا جایی که برایتان امکان دارد گیاهان خود را به سمت منبع نوری بچرخانید.مطمئن شوید که گیاهانی را با گیاهانی که در یک خانواده گیاهی هستند (مانند گوجه فرنگی، بادمجان و فلفل، کلم، کلم بروکلی و گل کلم) در تناوب قرار ندهید. ضمنا هر دو هفته یکبار گیاهان آپارتمانی را 45 یا 90 درجه به سمت منبع نوری بچرخانید. اینکار باعث میشود تمام قسمتهای گیاه از طیف نوری مناسب برای فتوسنتز استفاده کنند در نتیجه گیاه به انواع بیماری گیاهان دچار نخواهد شد.
5- از کاشت خیلی زود خودداری کنید
رشد گیاه ممکن است به دلیل دمای سرد خاک کند شود (گیاهان با رشد کند بیشتر مستعد حمله ارگانیسم های بیماری زا و آفات حشرات هستند).
6. مالچ پاشی
مالچ ها از پاشیدن خاکی که ممکن است حاوی ارگانیسم های بیماری زا باشد روی گیاهان جلوگیری می کند و همچنین به حفظ رطوبت خاک کمک می کند. مقداری کاه و کلش روی بستر خاک میتواند نقش مالچ را به خوبی برای شما ایفا کند.
7- از ازدحام و تراکم بیش از حد گیاهان در یکجا خودداری کنید
ازدحام یک محیط مرطوب رطوبت بالا ایجاد می کند که برای توسعه بیماری مساعد است. عمدتا هرجا انواع بیماری گیاهان حضور داشته باشند مطمئن باشید رطوبت و حرارت لازم رابرای رشد خود مناسب دیده اند.
8. اوایل روز آبیاری کنید
گیاهانی که در طول شب مرطوب می مانند، بیشتر در معرض مشکلات بیماری و انواع بیماری گیاهان آپارتمانی هستند.
9. برگ ها، گل ها و میوه های بیمار را به محض مشاهده جدا کنید
بیماری ها به راحتی توسط باد و باران از بافت های گیاهی بیمار منتقل می شوند. مواد بیماری ها را از بین ببرید. حتما بقایای میوه ها برروی زمین،روی شاخه ها و برگها و شاخه های بیمار را ازباغ بیرون ببرید و آنها را ازبین ببرید یا آتش بزنید.
10. برای تقویت رشد کود دهی کنید
از کود دهی بیش از حد به خصوص با نیتروژن اجتناب کنید. برای تغذیه گیاهان خودبه صورت تخصصی از برنامه غذایی گیاهان ما استفاده کنید
11. سعی کنید آسیب حشرات را به حداقل برسانید
برای این کار چسب های زرد و آبی موجود دربازار را خریداری کنید و در جای جای خانه یا باغ و باغچه خود قرار دهید.
12-هرس به موقع انجام بدید
گیاهان آپارتمانی و درختان هم در تابستان نیاز به هرس سبز دارند و هم در پاییز نیاز به هرس دارند. البته اصل هرس در زمستان انجاممیشود اما نمیتوان از اهمیت دو نوع هرس دیگر غافل شد
همچنین در بخش پادکست به مسائل اصلی برای نگهداری و شاداب نگه داشتن گیاهان و مبتلا نشدنشان به انواع بیماری گیاهان اشاره کردم اشاره کرده ام که به زبان ساده و کاربردی بیان شده است.
- 1- نور طبیعی و نور مصنوعی
- 2-آب و نحوه آبیاری
- 3-دانستن شرایط کلی نگهداری گیاه
- 4-شرایط خاک سالم که قلب گیاه است
- 5- موادمغذی و اهمیت آن در رشد گیاه
جهت پرسش در رابطه با انواع بیماری گیاهان ، میتوانیدبا شماره 09927502409 تماس برقرار نمایید یا اینکه در قسمت دیدگاه سوال خود را مطرح نموده تا در اسرع وقت پاسخ خود را دریافت نمایید. همچنین اگر تجربه ای از نگهداری صحیح گیاهان دارید لطفا در بخش دیدگاه ها با ما و دیگر دوستانتون به اشتراک بگذارید.