6 نکته ای که باید هنگام خرید سم برای گیاهان آپارتمانی رعایت شود

6 نکته ای که باید هنگام خرید سم برای گیاهان آپارتمانی رعایت شود
در این پست می‌خوانید:
5/5 - (1 امتیاز)

در این نوشتار کوتاه و پادکست صوتی در سایت گلدون گرام به شما توصیه می‌شود که 6 نکته ای که باید هنگام خرید سم برای گیاهان آپارتمانی رعایت شودرا در نظر بگیرید.

سموم به طور گسترده ای در صنعت و کشاورزی به عنوان معرف های شیمیایی، حلال یا معرف های کمپلکس کننده، به عنوان مثال مونوکسیدکربن ، متانول و سیانید سدیم ،به ترتیب استفاده می‌شود. آنها در مصارف خانگی کمتر رایج هستند.

درست است که سموم و آفات کش ها می‌توانند فواید بسیاری را،برای مزارع و زمین‌های کشاورزی داشته باشند و از کاهش بهروری محصولات جلوگیری کنند. اما ممکن است این حشره کش ها پس از نابودکردن حشرات،برای محیط زیست مضر باشند و به مرور زمان سبب نابودی منابع مزارع شوند.متاسفانه استفاده بیش از حداز سم برای گیاهان و تغییر ترکیب ساختی سموم ؛ مقاومت آفات و از بین رفتن گیاهان و خاک را به دنبال داشته است.

مثلا DDT سمیت پایینی دارد اما به مرور زمان و با افزایش مقدار آن،در دراز مدت، موجب آلودگی آب و خاک گردید. در حال حاضر این سم از لیست سموم مصرف سم خانگی حذف شده است.سلامت انسان ها نیز با استفاده از این سم ها به خطر می‌افتد وبسیاری از آن ها اثرات جبران ناپذیری بر سلامت انسان ها و پستانداران خواهند داشت.

اما اگر زمانی مجبور بودید سم بخرید!

  • چه نوع سمی باید بخرید؟
  • به عبارتی دیگر چه نوع سم برای گیاهان آپارتمانی بخریم که ضرر کمتری برای خاک یا گیاه و خود انسان داشته باشه؟

به نظر من اول پیشگیری،دوم استفاده از روشهای غیر شیمیایی،نهایتا استفاده از سم برای گیاهان آپارتمانی.

چه سمی برای گیاهان خانگی بخریم؟

شاخص سمیت سموم LD50

استفاده از سم‌برای گیاهان آپارتمانی و برای کنترل آفات و بیماری‌ها در گیاهان باید با دقت و احتیاط انجام شود تا ضرر کمتری به خاک، گیاهان و انسان‌ها وارد شود. در همین راستا برای اینکه تشخیص دهید سمی که خرید می‌کنید تاثیر منفی زیاد یا کمی دارد را بایدبا شاخص سمیت سموم LD50 بسنجید که من در انتها یک مثال از آن برای شما آورده ام و درپادکست نیز، در مورد آن توضیح داده ام.


نکاتی که هنگام خرید سم برای گیاهان آپارتمانی باید رعایت کنیم

6 نکته ای که باید هنگام خرید سم برای گیاهان آپارتمانی رعایت شودرا، در نظر بگیرید که عبارتند از:

1.استفاده از سم‌های آلی و طبیعی

سم‌های آلی و طبیعی گزینه‌های مناسبی برای کنترل آفات هستند. این مواد معمولاً کمتر به خاک و محیط زیست آسیب می‌‌زنند و بیشتر در هماهنگی با محیط زیست عمل می‌کنند.

2.استفاده از حشره‌کش‌های طبیعی

 برخی مواد طبیعی به اندازه کافی کارآمد هستند و می‌توانند کمترین ضرر را به محیط زیست و خاک وارد کنند.

3.استفاده از سم‌های کم خطر

 در صورت نیاز به استفاده از سم‌ برای گیاهان آپارتمانی، از سم‌های با عمر کوتاه‌تر که به سرعت تجزیه می‌شوند و تأثیر کمتری بر روی محیط زیست دارند، استفاده کنید. همچنین، از دستورات و دستورات دقیق تولیدکنندگان پیروی کنید. به عبارتی از سم هایی استفاده کنید که دوره کارنس آنها،نسبت به سموم دیگر کمتر است.

خرید سم برای گیاهان خانگی

4.مصرف متناسب

 همواره دستورات و مقادیر مصرف مواد را به دقت دنبال کنید. استفاده بیش از حد از سم‌ برای گیاهان آپارتمانی ممکن است باعث آسیب به گیاهان، خاک و محیط زیست شود.

5.مطالعه و آگاهی‌پذیری

 قبل از استفاده از هر نوع سم یا ماده کنترلی، به دقت مطالعه کنید و اطمینان حاصل کنید که چگونه اثر می‌گذارد و چه تأثیراتی دارد و اینکه چه موقع و به چه شکل باید استفاده شود.

6.مشورت با متخصصان

 در صورتی که نیاز به کنترل آفات و بیماری‌ها با سم دارید، حتما از نظرات و راهنمایی‌های متخصصان باغبانی یا گیاه‌پزشکان استفاده کنید.

مثالی که در ویس بدان پرداخته شد به شکل زیر برای شناخت بهتر اثر سمیت سموم برایتان نوشته می‌شود تا هرزمان خواستید سم بخرید سم کم خطر تر را خریداری کنید.

موضوعات پادکست

  • ضرورت پیشگیری در بیماری گیاهان
  • آیا اولین راه باید خرید سم باشه؟
  • ضرورت خرید سم کم خطر
  • شاخص درجه سمیت سموم چیست؟

L.D.50  شاخص درجه سمیت سموم

به دو تا مثال زیر با توجه به پادکست توجه کنید تا بهتر متوجه بشوید

L.D.50=20 چون عدد ما 20می‌باشد،یعنی درجه سمیت زیادتر است.
L.D.50=120 چون عدد ما 120 می‌باشد،یعنی درجه سمیت سم کمتر است.


نتیجه گیری

در کل، بهترین رویکرد این است که از راهکارهای طبیعی و سازگار با محیط زیست برای کنترل آفات و بیماری‌ها استفاده کنید و همواره دقت و احتیاط را در انتخاب و مصرف سم‌ها رعایت کنید. به هیچ عنوان در درجه اول از سموم استفاده نکنید و راه های جایگزین را انتخاب کنید و در نهایت اگر مجبور به استفاده از سموم هستید حتما با کارشناس سموم صحبت کنید.

جهت پرسش در رابطه استفاده از سم در بخش گیاهان زینتی و آپارتمانی ، می‌توانید  اینجا کلیک کنید و با کارشناس متخصص گل و گیاه ارتباط با شماره 09927502409 برقرار کنید. همچنین اگر تجربه ای در زمینه استفاده از سم در گیاهان آپارتمانی دارید،طفا در بخش دیدگاه ها با ما و دیگر دوستانتون به اشتراک بگذارید. یادتان باشد همیشه یادگیری را در صدر کارتان قرار دهید.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید